Stories   Turvallisuudesta

Turvallisuudesta

Ovatko trampoliinit vaarallisia?

Trampoliinilla hyppiminen ei ole sen vaarallisempaa kuin muutkaan vapaa-ajan aktiviteetit, kuten pyöräily tai skeittaus. Turvallisuus riippuu käytöstä. Käytä hyppimisessä maalaisjärkeä.
 

Hyppijöitä saa olla vain yksi kerrallaan. Törmäykset aiheuttavat yli puolet onnettomuuksista. Etenkin eripainoiset hyppijät aiheuttavat yhdessä vaaratilanteen. Pienemmät saattavat sinkoutua pois trampoliinilta tai painavammat kaatua heidän päälleen. 

Trampoliinien koolla on väliä, suuremmassa trampoliinissa on enemmän hyppyalaa, mikä luo turvallisuutta sekä vapautta leikeille.

Kun ostat trampoliinin, varmista että siinä on laadukas, paksu ja peittävä reunasuojus. Hyvä reunasuojus minimoi onnettomuusriskejä huomattavasti. Kun ostat meiltä trampoliinin, saat aina mukaan veloituksetta turvaverkon. Se estää tehokkaasti trampoliinilta putoamista.

Jos sinulla on selkä- tai polviongelmia, on hyvä konsultoida lääkäriä tai fysioterapeuttia ennen trampoliinilla hyppimistä. Hyppimisestä voi aiheutua rasitusta polville ja selälle. Käytä maalaisjärkeä, ja opeta lapsille mitä se käytännössä tarkoittaa. Ajattele aina turvallisuutta ensin, näin teillä tulee olemaan mukavia hetkiä trampoliinilla vuosia eteenpäin.

Lue lisäksi, kuinka trampoliinilla hyppiminen vaikuttaa vartaloon. Lääkärin sana.


Kaikki mitä sinun tulee tietää reunasuojasta 

Reunasuojuksen laatu riippuu paljon valmistajasta. Runko ja reunasuojus ovat trampoliinin kalleimmat osat ja halvemmissa malleissa niissä säästetään usein. Käy läpi seuraavat kysymykset ostaessasi trampoliinia: 
 
Kuinka paksu reunasuojus on
Suojuksen tulisi olla vähintään 20 cm paksu. Täytteenä kuuluu olla tiheää vaahtomuovia, joka tukee hyvin.
 
Kuinka leveä reunasuojuksen tulisi olla
Suojuksen tulee peittää sekä runko että jouset, sekä samalla istua tiukasti paikoillaan.
 
Mistä materiaalista reunasuojus on tehty?
Halvemmissa trampoliineissa käytetään usein huokoista vaahtomuovia. Se imee vettä itseensä, ja suojus rispaantuu. Hyvä reunasuojus on valmistettu kestävästä materiaalista, kuten esimerkiksi kulutusta kestävästä vinyylistä ja siinä on hyvä olla UV-suoja. Vaahtomuovi, jossa on tiheät solut, pitää muotonsa ja hylkii vettä. Tiheys on verrannainen kestävyyteen.
 
Kuinka pitkä elinikä reunasuojuksella on?
Jos reunasuojuksessa ei ole UV-suojaa, kestää se käytössä noin kaksi vuotta. Aurinko polttaa sen puhki, jolloin joudut ostamaan uuden. Halvoissa reunasuojuksissa on käytetty pintamateriaalina usein kevytpressua, mikä on hankala ommella kiinni. Se repeää saumoista ja rikkoontuu.

 
Halpa reunasuojus
Noin kaksi vuotta vanha, säilötty varastossa talven yli. Ollut käytössä Uppsalassa.
 
Kallis reunasuojus
Laadukas reunasuojus (Supertramp Active), joka on ollut käytössä trampoliinissa noin 12-vuotta. Trampoliini on ollut pihalla vuoden ympäri.

 

Reunasuojus, turvaverkko ja terve maalaisjärki

Maksimoidaksesi trampoliinisi turvallisuuden, panosta aina: korkealaatuiseen reunasuojaan, hyvään turvaverkkoon ja pidä mielessä terve maalaisjärki! Pidä huoli toisista, niin hyppiminen on superhauskaa!
 


X

Evästeasetukset