Stories   Trampoliinin käyttöiästä

Trampoliinin käyttöiästä

Kuinka kauan trampoliini kestää?

Trampoliinimme ovat korkealaatuisia ja niiden elinikä on pitkä. Valikoimamme trampoliinit ovat huolella valittuja. Ne ovat kalliimpia kuin useimmat tavaratalojen trampoliinit, mutta niihin panostaminen kannattaa pidemmän päälle. Tarpeen vaatiessa saat meiltä myös varaosia trampoliiniisi.


Halvempien mallien trampoliinit kestävät käytössä noin 1-2 vuotta, jonka jälkeen joudut todennäköisesti hankkimaan uusia osia rikkoutuneiden tilalle. Jos niitä on edes saatavilla. Meidän yksinkertaisempien trampoliinien elinikä on normaalissa perhekäytössä noin 5-6 vuotta. Valitessasi vielä tätäkin laadukkaamman mallin, on käyttöikä jopa yli 10 vuotta.
 
Kun lasket hinnan joka käyttövuodelle, huomaat että trampoliineihimme sijoittaminen kannattaa. Ne antavat mahtavan hyppykokemuksen verrattuna halvempiin malleihin. Ne ovat takuulla myös turvallisempia.
 
Runko kestää käytössä usein pisimpään. Se saattaa hieman alkaa natista parin vuoden jälkeen, mutta ongelma on ratkaistavissa voitelemalla putkien kiinnityskohdat. Jouset voi joutua joskus vaihtamaan, mutta se ei johdu iästä, vaan siitä, kuinka usein trampoliinia käytetään ja miten painavia hyppijät ovat. Jouset ovat ruostesuojattuja ja normaalikäytössä ne kestävät monta vuotta. Vuosien saatossa ne saattavat toki hiukan löystyä.

 

Reunasuojus on kallis valmistaa. Siinä usein säästetään ja trampoliinista tulee vaarallinen. Halvoissa malleissa ei usein ole UV-suojaa, mikä johtaa suojan pintakankaan hapertumiseen ja rikkoontumiseen. Meidän reunasuojuksissamme käytetään kulutusta kestävää vinyyliä, joka antaa suojan myös auringon UV-säteilyä vastaan. Oheisessa kuvassa näet trampoliinin, joka on seissyt ulkona 12 vuotta vuoden ympäri.

 
Huolto

Trampoliini on pääosin huoltovapaa. Hyppiessä tulee riisua kengät, sillä muuten mukana kulkeutuu soraa ja hiekkaa. Pienet kivet voivat ajan saatossa tehdä trampoliiniin reiän. Vältä myös pitämästä teräviä esineitä taskussasi hyppiessä, voit satuttaa itseäsi ja esimerkiksi avaimet saattavat hangata reiän hyppykankaaseen. Suojaamalla trampoliinisi suojapeitteellä, pidät sen puhtaana kurasta, lehdistä ja linnun jätöksistä. Voit myös "sulkea" trampoliinisi suojapeitteellä, jos se on käyttämättä pidemmän ajanjakson. Esimerkiksi, jos lähdet kesälomareissulle.

Matto tulee sijoittaa mahdollisimman tasaiselle paikalle. Muuten trampoliinin keskikohta siirtyy lähemmäksi reunaa ja jouset kuormittuvat epätasaisesti. Voit tarvittaessa kaivaa kuopat jaloille, jolloin trampoliini pysyy vakaasti paikallaan.

 

Talvisäilytys
Korkealaatuiset trampoliinimme kestävät loistavasti pohjoisen talvemme olosuhteet. Monet asiakkaamme jättävätkin trampoliinin rungon pihalle talveksi. Tietenkin trampoliini pysyy paremmassa kunnossa, jos se säilytetään suojassa. Aivan kuten ulkokalusteet.
 
Suosittelemme siksi että koko trampoliini viedään talvisäilöön. Turvaverkko, reunasuojus, jouset ja hyppymatto on erityisesti tärkeä säilyttää suojassa. Ne kestävät heikoimmin syksyn ja talven karummat sääolosuhteet. Runko kestää hyvin ulkona vuoden ympäri mutta kuten mainittua, säilyy se paremmassa kunnossa pitkällä aikatähtäimellä varastoituna. Hyppymatto on helppo irrottaa varastointia varten. Jos näin ei toimita, ja talvella sataa paljon lunta, jouset voivat kulua lumen painon takia. Suosittelemme lämpimästi, että talvea varten trampoliini puretaan ja otetaan säilöön. Näin se pysyy hyvässä kunnossa pitkän aikaa.

 
Säilytystilaa puretulle trampoliinille on hyvä varata noin 1,5m2.
 
Kuinka hyppiminen vaikuttaa vartaloon. Lääkärin sana.

 


X

Evästeasetukset