Osto-opas   Tavallisimmat kysymykset ja vastaukset

Tavallisimmat kysymykset ja vastaukset

Nopeat vastaukset tavallisimpiin kysymyksiin

Tarvitsenko turvaverkon?

Tapaturmat trampoliinilla voivat usein myös johtua huonosta turvaverkosta tai sen puuttumisesta. Turvaverkko estää pomppijaa putoamasta maahan. Kokemuksemme mukaan pienet lapset pitävät pomppimisen lisäksi trampoliinilla leikkimisestä ja juoksemista, jolloin turvaverkko on enstistäkin tärkeämpi.

Turvaverkko lisää trampoliinilla kikkailun mahdollisuuksia. Monet haluavat harjoitella esimerkiksi erilaisia temppuja pallon kanssa. Tämä on paljon helpompaa kun turvaverkko on estämässä pallon putoamista pomppumatolta.

Trampoliini pehmeillä vai jäntevillä pompuilla?

Mikäli trampoliini tulee käyttöön pienille lapsille, suosittelemme valitsemaan trampoliinin, joka mahdollistaa pehmeät ja joustavat pomput. Samaa suosittelemme aikuiselle, jolla on esimerkiksi selkä-tai polviongelmia. Hieman isommille lapsille, jotka haluavat kokeilla korkeampia hyppyjä, voi taas jäntevämmät pomput sopia paremmin.

Hyppyjen kimmoisuus riippuu siitä, miten jouset on muotoiltu. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että pidemmät jouset antavat pehmeämmät ja syvemmät pomput kun taas lyhyemmillä jousilla saa kimmoisammat ja napakammat hypyt. Loppujen lopuksi asian ratkaisee kuitenkin se kuinka hyvin jouset, hyppymatto ja runko toimivat yhdessä.

Joidenkin mallien mukana tulee setti, jolla voit itse säätää trampoliinin joustavuutta. Paketti sisältää jousenpidentimet, joiden avulla trampoliini kasvaa lapsesi kanssa pehmeämmistä hypyistä kimmoisampiin.

Täytyykö trampoliinia säilyttää sisätiloissa talven yli?

Trampoliinin voi jättää talveksi ulos. Kuitenkin samalla tavoin kuin ulkokalusteet, säilyy trampoliini parempana, kun siirrät sen sisätiloihin talveksi. Näin pidennät trampoliinin elinikää.

Suosittelemme ottamaan hyppymaton alas ja purkamaan turvaverkon, mikäli lunta tulee paljon. Jos trampoliinin päälle sataa paljon lunta, voi se pidemmällä aikavälillä venyttää ja löystyttää jousia ja näin ollen myös vaikuttaa niiden joustavuuteen.

Minkä kokoinen hyppymatto minun pitäisi valita?

Itse hyppyihin trampoliinin koko vaikuttaa melko vähän. Pienemmissä trampoliineissa voi olla hieman napakammat hypyt, sillä jouset ovat lähempänä hyppijää. Mitä enemmän hyppyalaa on sitä dynaamisemmiksi hypyt usein koetaan.

Jos hyppijöitä on monta, vähentää suurempi trampoliini törmäysriskiä. Suurempi hyppyala myös mahdollistaa paremmin volttien ja muiden temppujen tekemisen.

Olen painavampi/kevyempi kuin trampoliinin suosituspainossa lukee. Voinko tästä huolimatta hyppiä trampoliinilla?

Kyllä! Voit tästä huolimatta hyppiä huoletta! Suosituspaino on laadittu selkeyttämään trampoliinin valintaa kertoen minkä painoiselle hyppijälle trampoliini on kaikista optimaalisin. Toiset trampoliinit antavat pehmeämmät hypyt kun taas toiset mahdollistavat jäntevämmät korkeat hypyt. Tiedot maksimipainosta löydät jokaisen tuotteen kohdalta.

Tarvitsenko suojapeitteen? Voinko asentaa suojapeitteen ilman, että minun tarvitsee ottaa pois turvaverkkoa?

Trampoliinia ei tarvitse suojata sateelta. Mikäli trampoliini on asetettu puun alle, suosittelemme hankkimaan peitteen suojaamaan putoavilta lehdiltä, oksilta ja neulasilta. Jos olet poissa pidempiä aikoja kesällä, on reunasuojus ja hyppymatto hyvä suojata uv-säteiltä.

Useimmiten suojapeitteen laitto onnistuu helposti ilman, että turvaverkkoa tarvitsee poistaa. Tolppien kohdalta suojapeitteen laitto voi olla hankalampaa ja joskus voi olla helpompi irroittaa suojaverkko kiinnityskohdista, jotta suojapeitteen saa kunnolla hyppymaton päälle.

Pihani on aavistuksen kalteva. Voinko silti hankkia sinne trampoliinin?

Jos trampoliinin alla oleva maa on kalteva, on paras ratkaisu kaivaa maata sen verran trampoliinin jalkojen kohdilta, että trampoliini saadaan asetettua mahdollisimman suoraan. Emme suosittele asettamaan trampoliinin jalkojen alle mitään, kuten lankkuja tai vastaavia.

Trampoliineja myydään halvemmalla tavarataloissa. Miksi ostaisin trampoliinini Pomppumestareilta?

Halvemman trampoliinin ostaessasi saat varmasti toimivat pomput yhdeksi sesongiksi. Jos sitä vastoin toivot trampoliinia, jonka hyppymaton ompeleet kestävät, jossa on paksu ja turvallinen reunasuoja, laadukas suojaverkko sekä tukeva ja kestävä runko, kannattaa ehdottomasti tutustua meiltä löytyviin trampoliineihin.

Ensimmäinen ja paras neuvomme on panostaa laatuun. Kun maksat hieman enemmän laadukkaasta trampoliinista ja vältät halvat ja huonolaatuiset trampoliinit, saat varmasti rahoillesi vastinetta.


Trampoliinit on testattu virallisesti Ruotsissa useita kertoja. Studsexperten on ollut testivoittaja 2008 (TestFakta), 2009 (SVT) ja 2015 (Statens Provningsanstalt). Meillä on myös varaosatakuu, joka tarkoittaa, että lähetämme varaosat kuten jouset, ruuvit ja rungonosat matkaan tarpeen tullen. Tämän ansiosta saat pidettyä trampoliinisi kunnossa monia vuosia! Tätä mahdollisuutta ei yleensä tarjota halvempia trampoliineja ostettaessa.

Onko trampoliini vaikea koota? Kauan siihen menee aikaa?

Ei, trampoliinin kokoaminen on melko helppoa. Trampoliiniemme mukana tulee hyvät kokoamisohjeet sekä tarvittavat työkalut. Useat trampoliinimme kootaan ilman ruuveja eikä työkaluja tarvita lainkaan.

Trampoliinin kokoaminen onnistuu yksin, mutta toinen henkilö auttaa kokoamista huomattavasti. Ensikertalaiselta menee kokoamiseen arviolta reilu tunti ja saman verran kuluu aikaa turvaverkon paikalleen laittamiseen.

Tarvitaanko kiinnityssettiä?

Jos pihasi sijaitsee tuulisella paikalla, voi kiinnityssetti olla hyvä sijoitus. Maahan upotettaviin trampoliineihin tulee mukana kiinnityssetti.

Kuinka pitkä on toimitusaika?

Jos tuote on varastossa, lähetämme tilauksesi matkaan normaalisti seuraavana arkipäivänä. Toimitusaikamme on 3-6 arkipäivää. Käytämme toimitukseen Postin palveluja.

Jos päätät ostaa trampoliinisi Pomppumestareilta, saat takuuvarmasti korkealaatuisen, kestävän ja turvallisen tuotteen, josta voit nauttia monia vuosia eteenpäin.s